18-22Maart
Caroline Shaw x Ragazze Quartet & Ringdown
di 18 mrt 20:30 @ Pandora
Caroline Shaw is een van de meest innovatieve stemmen in de hedendaagse muziek. Als geen ander weet ze de grenzen tussen klassiek, pop en elektronica te vervagen. Ze werkte samen met uiteenlopende artiesten en ensembles, waaronder Kanye West, voor wie ze muziek componeerde en als vocalist optrad. In 2009 werd ze lid van het vocale ensemble Roomful of Teeth, waarvoor ze Partita for 8 Voices componeerde. Dit werk leverde haar in 2013 de Pulitzer Prize for Music op, waarmee ze de jongste winnaar ooit werd.
Op deze avond deelt Shaw het podium met het Nederlandse Ragazze Quartet en het elektronische pop duo Ringdown, waarin ze samenwerkt met Danni Lee Parpan.
Evergreen met Ragazze Quartet
Tijdens het eerste deel van het programma werkt Shaw samen met het Ragazze Quartet, een strijkkwartet dat graag grenzen verlegt. Samen voeren ze onder andere The Evergreen uit, een werk dat Shaw speciaal voor het kwartet componeerde, doordrenkt met natuurthema’s en ongebruikelijke harmonische wendingen. Het laat de veelzijdigheid van Shaws componeren in alle breedte horen.
Ringdown: Pop en elektronica
Na de pauze zal Shaw het podium betreden met Danni Lee Parpan in hun nieuwe elektronische popduo Ringdown. Deze samenwerking combineert Shaws compositorische creativiteit met Parpans songwriting en zang om upliftende muziek te creëren vol elektronische grooves en pakkende melodieën. Ringdown heeft onlangs een reeks singles uitgebracht, die een frisse, popdimensie toevoegen aan Shaws oeuvre.
Arone Dyer x Spaceship Ensemble & Dronechoir
verplaatst naar 21 mrt 2026
Arone Dyer, een veelzijdige muzikante en componist uit New York, is vooral bekend als de zangeres en songwriter van het experimentele duo Buke and Gase. Daarnaast heeft Dyer talloze samenwerkingen op haar naam staan, waaronder projecten met ensemble Stargaze. Haar debuutalbum, opgenomen in de befaamde Wisseloord Studios, toont haar groei als soloartiest en compositorisch talent. Deze avond biedt een unieke kans om Arone Dyer in verschillende artistieke facetten te ervaren: als dirigent van het Dronechoir en als soloartiest samen met het Spaceship Ensemble.
Dronechoir: een sociaal performance-experiment
De avond opent met Dyers uit louter vrouwen bestaande dronekoor, een sociaal performance-experiment dat vrouwen uit diverse culturen, etniciteiten en gemeenschappen samenbrengt. Dit unieke ad hoc koor, geleid door Dyer, creëert een indringend geluid waarbij stemmen naadloos in elkaar overvloeien, terwijl ze al wandelend zingen.
Lijkt het je leuk om mee te zingen met het vrouwelijke dronekoor?
Live-première debuutalbum x Spaceship ensemble
Na het dronekoor presenteert Dyer de live-première van haar debuutalbum in samenwerking met het Haagse Spaceship Ensemble. Het Spaceship Ensemble is een jonge club Haagse musici die met accordeon, samplers en keyboards een nieuwe dimensie toevoegen aan Dyers composities.
Lucinda Chua & Galya Bisengalieva x Spaceship extended
do 20 mrt 20:30 @ Cloud Nine
Twee unieke muzikale persoonlijkheden komen samen op deze bijzondere avond. Celliste, zangeres en componist Lucinda Chua en violiste Galya Bisengalieva gaan de samenwerking aan met het 12-koppige Spaceship extended, bestaande uit leden van het London Contemporary Orchestra en het Haagse Spaceship Ensemble.
Lucinda Chua: introspectieve rijkdom
Met haar cello, effectpedalen en fluisterzang schept Lucinda Chua een sfeervolle en introspectieve, muzikale wereld. Haar werk beweegt zich tussen ambient, pop, klassiek en R&B en biedt een unieke basis voor een orkestrale interpretatie. Tijdens haar set brengt Chua haar debuutalbum YIAN en de EP Reclaiming The Rose.
Galya Bisengalieva: moderne klanken uit Kazachstan
Na de pauze presenteert Galya Bisengalieva haar nieuwste album Polygon. De Kazachse componist en violiste staat bekend om haar experimentele en sferische benadering, waarbij ze traditionele technieken combineert met elektronische invloeden. Het Spaceship extended geeft haar composities een diepere, extra gelaagde dimensie.
Deze voorstelling is een initiatief van Birds of Paradise in coproductie met Amare.
This Is The Kit
vr 21 mrt 20:00 @ Pandora
Met een subtiele mix van folk, rock en experiment is This Is The Kit een van de meest boeiende acts van dit moment. This Is The Kit is het muzikale project van de Britse singer-songwriter Kate Stables. Ze maakt door banjo aangedreven folk; prachtige liedjes die vaak worden opgesierd met piano, percussie, gitaar, orgel of trompet. Met haar intieme, hypnotiserende folkgeluid en poëtische teksten, heeft Stables een trouwe schare fans opgebouwd.
De muziek van This Is The Kit laat zich niet of nauwelijks in een hokje duwen. De songs zijn vaak complexer dan gemiddeld, maar strelen van de eerste tot en met de laatste noot het oor. Stables bouwt inmiddels vijftien jaar aan een uniek en werkelijk wonderschoon oeuvre.
Speciaal voor Birds of Paradise stelt Kate een exclusieve set samen met bijzondere visuals en onder andere multi-instrumentalist Ben Lanz (The National) aan haar zijde. Een echte one-off performance.
Bird’s Nest
za 22 mrt 20:30 @ Cloud Nine en Club Nine
Bird’s Nest is de plek waar jij als eerste nieuwe muziek, opkomende artiesten en unieke samenwerkingen ontdekt. Op twee podia hoor je zes artiesten waarvan wij verwachten dat hun carrières wel eens heel snel een vlucht zullen gaan nemen. Maar voordat ze het Bird’s Nest uitvliegen, ontdek jij ze en met vaak niet eerder gehoord werk.
XA4 x Chris Kokkeel (NL)
XA4 is de artiestennaam van pianist en componist Xavier Boot. Hij mixt het klassieke pianogeluid van zijn oude Bechstein met soundscapes en elektronica. Zijn neo-klassieke set opent hij met een bijzondere uitvoering van Arvo Pärt’s Fratres, samen met violist Arthur Rusanovsky. Chris Kokkeel maakte op Pärt’s muziek een speciale choreografie voor danser Sven de Wilde, tussen breakdance en klassiek ballet in. Voor liefhebbers van Nils Frahm, Joep Beving en stemmig klassiek.
Rachael Lavelle (IRL)
Rachael Lavelle’s debuutalbum Big Dreams kwam in november uit: vol sferische vocalen die glijden over golvende elektronica en sombere, mijmerende blazers. Liefhebbers van Lankum of Kate Bush zullen zich er meteen bij thuis voelen. Ze schreef het album over een periode van 10 jaar, waarin ze het ambacht van componist verfijnde, allerlei bijbaantjes had en onder andere ook het voorprogramma deed tijdens de tournee van Lankum. Lavelle is genomineerd voor de Choice Music Prize Ierland en werd door The Guardian uitgeroepen tot One To Watch.
Charlotte Jacobs (BE)
De Belgische Jacobs woont en werkt in New York en bracht onlangs haar debuutalbum Atlas uit op het fameuze New Amsterdam Records: het label dat ook Grammy-winnaar Arooj Aftab in zijn stal heeft. Samen met drummer Raf Vertessen speelt ze haar album, met referenties naar bijvoorbeeld Beth Gibbons, Meredith Monk en Cinematic Orchestra. Of zoals de Volkskrant stelde: “Jacobs maakt eerder klanksculpturen van harmonische nevels dan popsongs. Maar ze zijn altijd van een strelend zachte esthetiek”.
Djuwa Mroivili (NL)
Pianiste Djuwa Mroivili is een original in de wereld van de klassieke muziek. Djuwa onderzoekt hoe ze de traditionele (cis, hetero, eurocentrische) normen en dominante hiërarchieën in de klassieke muziektraditie kan uitdagen en daarbij een authentiek verhaal kan omarmen. In haar voorstelling I Vow To Distract Forever hoor je Djuwa in al haar diversiteit: als theater personality, showperformer en natuurlijk pianist/componist van verstilde pianomuziek tot opzwepende beats.
891826229
Merope (BE)
Merope is het duo van zangeres en kanklės-speler Indrė Jurgelevičiūtė en de Belgische multi-instrumentalist Bert Cools. De wortels van hun muziek liggen in de oude volksmuziek van Litouwen, maar met de breed uitwaaierende gitaren en elektronica van Cools erbij gebeurt er iets magisch. Deze magie is meer dan ooit aanwezig op Vėjula, hun nieuwste, meest experimentele album tot nu toe. Op het album staan ook samenwerkingen met gelijkgestemde artiesten als Shahzad Ismaily, Laraaji en Bill Frisell.