Aankondiging eerste namen

21 januari, 2022
 
 

De eerste naam voor Birds of Paradise 2022 is Thomas Azier ft. Obi Blanche & vocal ensemble: Glossolalia (10 maart). Samen met de Finse gitarist/producer Obi Blanche, en begeleidt door saxofonist Maarten Hogenhuis (BRUUT!), drummer Simon Segers (De Beren Gieren) en een zorgvuldig gecast koor, ontwikkelt Azier een gloednieuwe productie getiteld Glossolalia (spreken in tongen). Op 12 maart maakt het Amerikaanse vocale ensemble Roomful of Teeth haar opwachting in TivoliVredenburg. Met twee moderne muziek-klassiekers van David Lang en Caroline Shaw en acht paar stembanden zal het collectief met buitengewone samenzang weten te imponeren. Op de afsluitende dag (13 maart) beleeft Birds of Paradise de wereldpremière van een interdisciplinaire show van REDO x Binkbeats x Dominique: A new dawn, for new tomorrows. Met sterdanser REDO en zijn breaksquad, Binkbeats en Dominique op percussie/elektronica en gloednieuwe tracks van o.a. Kaitlyn Aurelia Smith, Deantoni Parks (The Mars Volta) en Hanna Benn, die speciaal voor deze productie zijn geschreven. En hoewel de toekomst onzekerder lijkt dan ooit tevoren, gaan deze dappere zielen in A new dawn de uitdaging aan het onbekende te omarmen: met elke nieuwe dag, op zoek naar nieuwe bestemmingen.

Birds of Paradise is een vijfdaagse ontdekkingsreis op het grensvlak van indie pop, electronica en hedendaags klassiek: zowel live als online. Een versmelting van genres en disciplines, bijzondere collaboraties, wereldpremières en muzikale (ver)gezichten die niet eerder in deze samenstelling op Nederlandse bühnes te zien waren.

De andere twee artiesten voor Birds of Paradise 2022 worden binnenkort bekendgemaakt. Tickets zijn vanaf 20 januari verkrijgbaar via www.birds-of-paradise.nl en www.tivolivredenburg.nl.